Zelf zorg organiseren met de nieuwe zorgcoöperatie Wijzelf Den Haag - West ReclameAdvies - radio en televisie adverteren

Zelf zorg organiseren met de nieuwe zorgcoöperatie Wijzelf Den Haag

Op 10 oktober is de openingsavond van Wijzelf Den Haag. Dan zal drs. Gerben Hagenaars het startsein geven voor deze Zorgcoöperatie. Op deze avond gaat het digitale platform open voor alle Hagenezen die zelf hun hulp of zorg willen organiseren.

Wijzelf Den Haag is een lokaal burgerinitiatief waarin hulp en zorg worden door burgers zelf wordt georganiseerd. De coöperatie stelt een professioneel online platform ter beschikking aan haar leden, waarop burgers met 100% zelfregie hulp en zorg met elkaar kunnen regelen. De lokale coöperatie vertegenwoordigt de zorgvragers en ziet toe op de betrouwbaarheid van de aanbieders. Het concept is juridisch en fiscaal getoetst en afgestemd met de Belastingdienst. De coöperatie wordt geleid door vrijwillige bestuurders, die het lokale platform beheren en de leden van de coöperatie ondersteunen, maar ook aan hen verantwoording afleggen.

Achter de schermen is Wijzelf al enige tijd bezig om de coöperatie gereed te maken voor gebruik. De bestuurders, Hagenezen, vinden dat iedere inwoner van Den Haag zelf, op een veilige en betrouwbare manier hun thuishulp moet kunnen organiseren. Zelf de regie in de hand houden is belangrijk en dat geld zeker voor thuishulp.  Wijzelf is er voor inwoners die hulp of zorg nodig hebben maar ook voor inwoners die dit aanbieden en dus willen werken. Betaald of vrijwillig. Het gaat hierbij vooral om praktische hulp bij het huishouden, klussen in huis of in de tuin, burenhulp of persoonlijke verzorging.

Op 10 oktober zal drs. Gerben Hagenaars, directeur Zorg, Maatschappelijke coöperatie en Ondersteuning van de Gemeente Den Haag het startsein geven. Op deze avond gaat het digitale platform open voor alle Hagenezen. Heb jij hulp of zorg in of rondom huis nodig? Of wil jij graag werken in de thuishulp?  Schrijf je snel in op www.wijzelf.nl/denhaag en regel het vanaf 10 oktober allemaal zelf!

De avond wordt gehouden in Buurthuis Heldenhoek, Elandstraat 88 in Den Haag en begint om 20:00 (inloop vanaf 19:30). Naast het startsein van drs. Gerben Hagenaars het bestuur één en ander vertellen over hoe Wijzelf werkt en er is natuurlijk de mogelijkheid om kennis te maken met de bestuursleden en het stellen van vragen.

Voor meer informatie kun je terecht op www.wijzelf.nl/denhaag. Aanmelden voor deze avond kan via denhaag@wijzelf.nl.