Wethouder Parbhudayal bezoekt Buddy Netwerk

De nieuwe Haagse wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid, Kavita Parbhudayal, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan Stichting Buddy Netwerk.

Tijdens dit werkbezoek kreeg de wethouder een presentatie voorgeschoteld over de rol van Buddy Netwerk in de Haagse samenleving en hoe het werkveld binnen de informele zorg er uit ziet binnen Den Haag. De organisatie bepleitte bij de wethouder om tot een meerjarensubsidie over te gaan vanwege haar al 30 jaar durende aanwezigheid binnen het Haagse.

De wethouder ging vervolgens in gesprek met de medewerkers, een aantal vrijwilligers (buddy’s), cliënten (maatjes) en mantelzorgers. Parbhudayal werd meegenomen in de persoonlijke verhalen van de aanwezigen.

Een moeder vertelde “sinds Max (17 jaar) een buddy heeft gehad, gebruikt hij zijn rolstoel 50% minder en neemt hij zelfstandig de tram”. De zus van een dementerende cliënt gaf aan “aan de glimlach op het gezicht van mijn zus zien we dat ze het bezoek van de buddy als heel vertrouwd en fijn ervaart, ze weet dan dat ze iets leuks gaat doen en ik heb even tijd voor mezelf”.

Het bezoek van de wethouder werd afgesloten door gezamenlijk op de foto te gaan.