Starterswedstrijd LEF beleeft halve finale

Foto: John Brussel

REGIO – De starterswedstrijd LEF beleeft haar halve finale op dinsdag 24 september. Bij PLNT in Leiden gaan zes startende ondernemers de strijd met elkaar aan, ze worden bijgestaan door hun coaches.

In juni vond de voorronde van LEF plaats, van de twaalf kandidaten gingen er toen slechts zes door naar de halve finale. Fashion Scout, Goeie Mie Gin, STADSEE, Onescnd, Keyn en Wereldmatch strijden tijdens de halve finale om een finaleplaats. De concepten van de startende ondernemers lopen erg uiteen. Zo is STADSEE een app, waarbij je doormiddel van een interactieve kroegentocht de stad beter leert kennen. En is Goeie Mie Gin een drankje met een Leids verhaal. Iedere starter mag 24 september een pitch van vijf minuten houden, om het concept onder de aandacht van de jury en het publiek te brengen. Ook iedere coach krijgt spreektijd, om te jury te overtuigen van zijn/haar pupil. Zo is ondernemer Ramses Braakman de coach van FashionScout en wordt Onescnd begeleid door ondernemer Erik v/d Zijden. In de afgelopen maanden zijn de kandidaten klaargestoomd voor de halve finale, door hun coaches. De jury beslist tijdens de halve finale, welke drie kandidaten er door mogen naar de finale van 19 november.

De halve finale van LEF vindt plaats op dinsdag 24 september bij PLNT in Leiden en start om 20.00 uur. Deze avond is gratis te bezoeken, aanmelden kan via de website www.heblef.nl.