SolarNRG plaatst 2394 zonnepanelen bij Lievaart - West ReclameAdvies - radio en televisie adverteren

SolarNRG plaatst 2394 zonnepanelen bij LievaartOp het veilingterrein van Flora Holland  wekt Lievaart Planten Export B.V. sinds deze week meer dan de helft van haar eigen stroomverbruik op. Peter Tack, directeur van Lievaart Planten Export heeft SolarNRG uit Poeldijk de opdracht gegund om bijna 2400 panelen te installeren. De installatie gaat zo’n 580.000 kWh per jaar opwekken.


SDE+ Regeling
Lievaart maakt gebruik van de SDE+ regeling uit 2015. Deze regeling garandeert vanuit de overheid een minimale prijs voor de zonnestroom, waardoor de installatie binnen 7 jaar is terugverdiend. De subsidie loopt voor een periode van 15 jaar. Alle zonnestroom wordt direct verbruikt door Lievaart Planten Export B.V. en haar huurders waardoor er bijna geen stroom wordt terug geleverd aan het stroomnet. Het gebruik van zonnepanelen sluit namelijk naadloos aan bij het verbruik van de koelcellen, in de zomer wanneer het warm en zonnig is verbruiken de koelcellen de meeste stroom maar is ook de opbrengst van de zonnepanelen het hoogst. Lievaart is het eerste bedrijf op het terrein van Flora Holland wat gebruik gaat maken van zonnepanelen. 

Directeur van Lievaart Planten Export B.V. Peter Tack en Marco van Veen (SolarNRG) zijn beiden tevreden met het eindresultaat. 


12 Miljard Subsidie in 2017 voor ondernemers
Tot 7 maart 2017 kunnen ondernemers wederom gebruik maken van maar liefst 12 miljard euro subsidie. DE SDE+ (Stimuleringsregeling Duurzame Energie Productie) is een subsidie om de productie van duurzame energie te stimuleren, waaronder ook de installatie van zonnepanelen valt.
De regeling richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen.  SolarNRG begeleid bedrijven in het aanvragen van de subsidie. Dit is geheel vrijblijvend. Binnen 1 jaar moet vervolgens besloten worden om de eventuele beschikking van de subsidie te effectueren.

Meer weten? info@solarnrg.nl of 0174 – 444 171