Nieuw: Escape Rooms voor de Bedrijfshulpverleners

Sinds kort beschikt OABv B.V. hèt opleidingscentrum voor de bedrijfshulpverlening, over drie Escape Rooms uitsluitend voor bedrijfshulpverleners. Een primeur in de Randstad!

Het verhaal gaat over zuster Anne (vernoemd naar de beademingspop Rescue Anne) die in 1898 een verpleeghuis had in Parijs. Vier van haar Franse patiënten, Louise Fournier, Josephine Bonnet, Gaston Pineau en Claude Perrinbon zijn door haar toedoen omgekomen. Vandaar dat zij nu eeuwig opgesloten zit. Datzelfde gebeurt ook met uw BHV’ers wanneer zij de patiënten niet kunnen redden!
Alle vier de elementen van de bedrijfshulpverlening komen aan de orde: ontruiming, brand, niet-spoedeisend en spoedeisend. Lukt het u wel om deze patiënten te redden en te ontsnappen?

De Escape Rooms zijn bedacht en ontworpen door de firma FireWare B.V. uit Wieringerwerf. Van huis uit zijn zij decorontwerpers die zich hebben toegespitst op de bedrijfshulpverlening. In samenspraak met OABv B.V. hebben zij toen de Escape Rooms bedacht.
Waarom Escape Rooms? In de bedrijfshulpverlening is het de bedoeling dat men samenwerkt om het incident of de calamiteit op te lossen of te bestrijden, zegt Ingrid Jansen Prot, Algemeen directeur van OABv B.V. Dat moet ook gebeuren wanneer men als team de Escape Room in gaat. De één weet dit, de ander weet dat, maar samen weten ze een heleboel.

OABv B.V. is altijd innoverend geweest op het gebied van de bedrijfshulpverlening. Ieder jaar wanneer de cursisten terugkomen voor hun herhaling hebben we weer iets nieuws bedacht, of, zoals nu iets nieuws gebouwd.
OABv B.V. bestaat volgend jaar 30 jaar en dan moet je wel ieder jaar met een nieuw programma komen anders kunnen we de cursisten niet blijven boeien.
Vanaf januari werken de cursisten in kleine groepjes waarbij men opdrachtkaarten krijgt. Samen moeten ze het probleem oplossen. We krijgen daar hele leuke reactie over van onze cursisten!
OABv B.V. had het eerste oefencentrum voor de bedrijfshulpverlening van Den Haag en Ingrid Jansen Prot was de eerste vrouwelijke centrumdirecteur van Nederland! Met de Escape Rooms voor de bedrijfshulpverleners hebben wij weer een primeur, de eerste van heel de Randstad!
https://www.oabv.nl/