Nederland in de finale - West ReclameAdvies - radio en televisie adverteren

Nederland in de finale

Nederland in de finale

Het bedrijf McNetiq is vandaag genomineerd voor de Top Ten Innovators award van Shell International. McNetiq is als enige Nederlandse bedrijf bij de laatste tien geëindigd.

Er zijn drie categorieën: Social Enterprices, Energy Solutions en “retail supply chain”.  De Nederlandse kandidaat McNetiq is genomineerd in deze laatste categorie. Het bedrijf heeft eerder de nationale voorronde gewonnen. Belangrijkste criteria hierbij zijn duurzaamheid, kostenreductie en veiligheid.

De innovatie van McNetiq is de gepatenteerde Controlockmagneet. Dit is de eerste magneet waarvan de draagcapaciteit is vast te stellen. Hierdoor kunnen vanaf nu magneten worden gebruikt als tijdelijke staalverbinding in de industrie. De Controlockmagneet vormt hierdoor een vervanging voor tijdelijke staalverbindingen die tot nu toe worden gelast. Aan lassen zitten enkele nadelen zoals: brandgevaar, giftige rook en hoge kosten. Bovendien zijn lassers schaars. Doordat de exacte kracht van deze magneet is te vast te stellen, kan de veiligheid van de magneetverbinding altijd worden gegarandeerd en hierdoor is Controlock gecertificeerd. De magneten werken zonder stroom en zijn met een hendel aan en uit te zetten. Controlock heeft toepassingen als: steigerverankering tegen schepen en opslagtanks, het slepen, bunkeren en afmeren van schepen, het zeevasten van scheepslading, het maken van tijdelijke hijsoplossingen enz. McNetiq beschouwt het Rotterdamse havengebied als primaire markt: maritiem, offshore en petrochemie. Enkele klanten tot dusver zijn: Shell, ExxonMobil, Vopak, Dow Chemical. De ondernemers achter McNetiq zijn: Dr. Ir Bas Gravendeel, Willem van der Graaf en Edwin van der Heide. Investeerder is Rotterdam Portfund.

Er kan eventueel op McNetiq worden gestemd via https://topteninnovators.shell-livewire.com/ (categorie “retail supply chain”)