Monique de Bree: Nieuwe Directeur Buddy Netwerk - West ReclameAdvies - radio en televisie adverteren

Monique de Bree: Nieuwe Directeur Buddy Netwerk

Monique de Bree wordt met ingang van 1 september a.s. de nieuwe directeur van Buddy Netwerk. Zij volgt per die datum Lisette van den Heuvel op, die vertrokken is naar Stichting Transmurale Zorg.

Monique de Bree is in het verleden werkzaam geweest als manager bij Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, een vrijwilligersorganisatie en onderdeel van het Ronald Mc Donald Kinderfonds.

Grote Uitdaging

In de nieuwe functie als directeur van Buddy Netwerk ziet Monique een grote uitdaging. ‘Allereerst is het een fantastische organisatie die een prima doel nastreeft. Helaas staan nog steeds teveel mensen die hulp behoeven langs de kant. Hoewel wij niet al het leed kunnen oplossen maken wij jaarlijks voor circa 500 hulpbehoevenden (cliënten) in Den Haag en omgeving wel een groot verschil dankzij de geweldige inzet van onze vrijwilligers, de buddy’s.

Die buddy’s zetten zich vanaf gemiddeld 2 uur per week belangeloos in gedurende tenminste een jaar. Daarbij kijken zij samen met een cliënt vooral naar wat (nog) mogelijk is. Hoe kun je iemands netwerk versterken zodat hij of zij weer aansluiting vindt en zich minder alleen voelt? Hoe slaag je er in iemand weer te activeren om die fijne hobby of nieuwe uitdaging aan te gaan waaraan zoveel plezier is beleefd?’.

Ontlasting Mantelzorger(s)

Belangrijk bij de ondersteuning die onze buddy’s bieden is natuurlijk ook de positie van de partner of familie van een cliënt en, indien aanwezig, : de mantelzorger(s). Dankzij een buddy wordt de mantelzorger ontlast. Even ruimte en lucht en vermindering van de druk op de dagelijkse zorg. Daarmee maken we ook juist voor deze al overbelaste groep in onze samenleving een groot verschil’.

De toenemende vraag om buddy’s is groot, omdat de hulpvraag nog steeds groeiend is. Buddy’s blijven hard nodig. Maandelijks start een nieuwe basistraining waarin vooral de praktijk van het buddyschap centraal staat. Volgens De Bree heeft iedereen het in zich om buddy te worden. Aanmelden kan via: info@buddynetwerk.nl of bel: 070-3649500.

Samenwerking Zorgpartners

De band met collega-organisatie binnen de (Informele) Zorg en gemeenten behouden en verder verstevigen is ook van groot belang, aldus de Bree. Zowel op regionaal als lokaal niveau staan we met z’n allen voor grote uitdagingen. Samen de schouders eronder en zorgen dat we zo goed mogelijk aan blijven sluiten bij de wensen en behoeften van de cliënten is in ons aller belang. Daar liggen kansen en mogelijkheden die bijdrage aan een verdere verbetering van de kwaliteit van iemands leven.

Bedrijfsleven: Samen staan we sterker

‘In mijn vorige functie heb ik nauw met het bedrijfsleven samengewerkt. Ik hoop die expertise ook in te zetten voor Buddy Netwerk. Mijn doel is het bedrijfsleven meer te interesseren voor een organisatie zoals deze. Ik wil bedrijven graag helpen om met name de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-gedachte verder vorm te geven. Samen staan we sterker! Dat lijkt iets vanzelfsprekends, maar ik weet dat er nog een kloof te overbruggen is en wil me daar dan ook hard voor maken’.