Marc de Hond spreekt bij SPARK - West ReclameAdvies - radio en televisie adverteren

Marc de Hond spreekt bij SPARK

Foto: Marc de Hond vraag aan de gasten wie er bereid is om een minder valide werknemer in dienst te nemen (Fotografie: John Brussel)

LEIDERDORP – Presentator Marc de Hond was afgelopen dinsdag te gast bij SPARK. Hij vertelde de gasten over zijn lichamelijke beperking en hoe hij daar de afgelopen 15 jaar al mee omgaat. Het valt de Hond vooral op dat mensen hem ‘bijzonder’ behandelen en dat organisaties vaak niet ingericht zijn op invalide mensen. De meeste gestelde vraag aan hem is; Wat is er met je gebeurd, waarom zit je in een rolstoel? Verder vroeg hij de aanwezige ondernemers of ze bereid zijn om mensen met een beperking aan te nemen en of hun bedrijven wel zijn uitgerust met invalide toiletten en andere voorzieningen voor minder validen.

De bijeenkomst werd georganiseerd door het lokale MVO platform SPARK en werd gehouden bij AREA071 in Leiderdorp. Het platform organiseert bijeenkomsten voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. Centraal staan de drie p’s people, planet en profit. Tijdens de bijeenkomst van afgelopen dinsdag werd er stilgestaan bij people. Naast Marc de Hond waren ook de Leidse wethouder Marleen Damen (werk en inkomen) en Marjolein ten Hoonte van Randstad Groep Nederland te gast als spreker.

SPARK ‘Speed-Meet’

Donderdag 15 maart wordt de SPARK ‘Speed-Meet’ georganiseerd. Werkgevers ontmoeten dan werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bedrijven met vacatures in de branches zorg, horeca, productie, transport, installatietechniek en administratie kunnen zich hiervoor aanmelden via info@sparkmvo.nl. De Speed-Meet wordt gehouden bij AREA071 en duurt van 15.00 tot 17.30 uur. De kennismakingen zijn vrijblijvend.