Arriva en MobiWerk organiseren Kom op de Bus dag

Ooit nagedacht over hoe duizenden mensen iedere dag veilig op hun werk komen, naar school gaan of een dagje uit gaan? MobiWerk en Arriva zoeken buschauffeurs voor het leven. Om die reden organiseren ze 13 juli een Kom op de Bus dag! om personen met interesse voor het beroep te voorzien van informatie en een gezonde dosis enthousiasme.

OPEN DAG VOOR HET WERVEN VAN NIEUW PERSONEEL
De open dag is er om mensen te laten zien hoe leuk het vak van buschauffeur is. Je bent de hele dag op pad met je eigen kantoor, het is een flexibele en daarom afwisselende baan die veel vrijheid en uitdaging biedt. Geen dag is hetzelfde.

Daarom is ook niet iedereen geschikt voor het beroep. MobiWerk en Arriva hanteren beiden strenge toelatingseisen om de allerbeste chauffeurs en bestuurders op te leiden en in het openbaar vervoer te laten rijden. “Je bent immers gastheer of -vrouw van jouw bus. Daarmee maken we het verschil tussen vervoer en een zorgeloze en ontspannen rit”, aldus Wesley van Heugten van MobiWerk.

ZIJ-INSTROMERS EN JONGEREN
MobiWerk en Arriva zijn op zoek naar gevarieerde profielen. Zo zijn er enerzijds jongeren die spelen met het idee om het openbaar vervoer in te gaan, vaak na als bijbaan pizzabezorger of courier te zijn geweest. Anderzijds zijn het soms zij-instromers die bijvoorbeeld al langere tijd vrachtwagenchauffeur of taxi-chauffeur zijn geweest en nu zoeken naar verfrissing of meer stabiliteit. Ook komt het wel eens voor dat iemand uit een totaal andere branche interesse toont, zoals het bedrijfsleven. Vaak is het zijn van buschauffeur dan een lang gekoesterde jongensdroom waarvoor men eindelijk wil kiezen.

KIJK OF JE GESCHIKT BENT MET DE RIJ-TEST
De Kom op de Bus dag biedt bezoekers de mogelijkheid om te spreken met recruiters en mensen van zowel Arriva als MobiWerk, om buschauffeurs te vragen naar hun ervaringen en om te kijken of ze geschikt zijn voor het beroep. Dit kan middels een rij-test in een lesbus.

INFORMATIE
Kom op de Bus! dag

WANNEER: 13 juli
WAAR: Rijnsburgerweg 1, Leiden
TIJD: 10:00 uur

AANMELDEN
https://mobiwerk.nl/kom-op-de-bus-dag-arriva-leiden/