Andreas Kappers uit Voorschoten leerwerkbedrijf van het jaar - West ReclameAdvies - radio en televisie adverteren

Andreas Kappers uit Voorschoten leerwerkbedrijf van het jaar

Foto: Veerle Sloof

Foto: Veerle Sloof

Jessie Bos, Onderwijsassistent bij ID College Alphen aan den Rijn, is student-winnaar van de ‘Uitblinkerverkiezing 2017’, een wedstrijd waarbij studenten die uitblinken tijdens hun stage en opleiding strijden om deze titel. Tijdens een zinderende finale op dinsdagavond 23 mei in de Stadsgehoorzaal in Leiden koos de vakjury met overtuiging voor Jessie. De jury was lovend over haar: ‘Ze is heel creatief en ondernemend. Ze geeft zelf theater- en muziekles op haar stageschool, schrijft en publiceert haar eigen kleuterboekjes en weet wat ze kan betekenen voor andere mbo-studenten’.

Naast de studentuitblinker werden ook de docent en het leerwerkbedrijf van het jaar gekozen. Dit zijn Anja Reijm (ID College, opleiding Verpleegkunde in Gouda) en Andreas Kappers uit Voorschoten. Eigenaresse Jolanda de Ruiter van Andreas Kappers ziet haar studenten niet als stagiairs, maar als gelijkwaardige junior werknemers die haar scherp en trendy houden. ‘Dat is alleszeggend’, aldus de jury.

Tijdens de finale moesten de studenten, docenten en leerbedrijven met een korte pitch de vakjury overtuigen waarom zij Uitblinker 2017 zouden moeten worden. Jessie Bos: ‘Ik maak van iets negatiefs, een positief leermoment en geef ideeën een kans. Je moet het gewoon proberen. Dat wil ik meegeven aan studenten als ambassadeur van het mbo’.
De jury bestond uit Paul Dirkse (wethouder Onderwijs gemeente Leiden), Lisanne Fons (Landelijke Studentenuitblinker 2016), Bart Wieser (Leerbedrijf Politie Scheveningen) en Mieke de Haan (oud-docent ID College).