De radio bestaat 100 jaar!


Dat moet gevierd worden!


Op 6 november 2019 is het precies 100 jaar geleden sinds de eerste radio-uitzending. Hanso Idzerda verzorgde vanuit Den Haag het eerste nieuws. Als omroep willen wij dit natuurlijk met u vieren. Daarom bieden wij u het radio jubileum pakket aan.


Hieronder vindt u de details over de actie. Voor meer informatie kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag de mogelijkheden.


Beluister onze commercial

Radio jubileum pakket


Adverteren met de prijzen van toen, maar de technologie van nu


Profiteer nu van 100 radiospots of 1.000 reclame seconden op Radio West, voor slechts € 1.950 (normaal € 3.000).


Als extra bonus, voor de snelle beslisser, produceren wij gratis een passende en effectieve radio commercial voor u!


Deze kans mag u niet missen. Gebruik de kracht van radio optimaal en laat u adviseren door één van onze media-adviseurs.


Neem contact met ons op

Adverteren bij Omroep West


Voordelen van adverteren bij Omroep West


U denkt misschien: wat kan Omroep West voor mijn bereik doen? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Omroep West heeft een weekbereik van ruim 145.000 consumenten, nieuws uit de regio is een gewild thema, reclame op Radio West sluit altijd aan op het nieuws en via radio, tv, teletekst en internet kunt u crossmediaal adverteren.


Dit alles zorgt ervoor dat uw commercial het beste tot zijn recht komt.


Wij van Omroep West nemen de productie voor uw commercial graag uit handen. Een doelmatige radiocommercial met professionele stem is nu wel heel makkelijk te realiseren.


Benieuwd naar de mogelijkheden en welke stem het beste bij uw commercial past? Op onze voice-over pagina vindt u een selectie van professionele stemmen die beschikbaar zijn.


Neem contact met ons op


Over Hanso Idzerda


Ingenieur en radio-omroeppionier


Hanso volgde de opleiding ingenieur elektrotechniek, waar hij in 1913 van afstudeerde. Tijdens de Eerste Wereldoorlog experimenteerde hij vanuit de pastorie van zijn schoonouders, de familie Nicolaï in Mantgum.


Met zelfgebouwde radiozoekers wist hij de locatie van radiozenders te bepalen, onder andere van Duitse zeppelins die naar Engeland vlogen. Van zijn informatie maakten de Nederlandse strijdkrachten dankbaar gebruik.


Vanaf dat moment had hij de smaak te pakken en vroeg een zendvergunning aan. Vanuit een studio in het bedrijfsgebouw Beukstraat 8 in Den Haag verzorgde hij sinds 6 november 1919 tussen 8 en 10 uur 's avonds de eerste publieke Nederlandse radio-uitzending.


Tot 11 september 1924 verzorgde Idzerda honderden uitzendingen, die tot over de landsgrenzen werden beluisterd. Met een nieuw bedrijf, NV Idzerda Radio, bleef hij tot 1932 radio maken, echter alleen in de nachtelijke uren vanwege een beperking in zijn zendvergunning.


Teleurgesteld beëindigde hij in 1935 resoluut alle activiteiten op radiogebied. Hij verkocht zijn apparatuur en wat overbleef schonk hij aan het Nederlandse Postmuseum (tegenwoordig het Haagse Museum voor Communicatie). Zijn brood verdiende Idzerda voortaan met het houden van een pension. Zelf raakte hij daarna in de vergetelheid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hield hij zich bezig met verzetswerk, wat hem uiteindelijk in 1944 fataal werd.


Beluister het eerste radiofragment wat in 1919 werd uitgezonden.


Ja, ik profiteer graag van 100 radiospots of 1.000 reclame seconden op Radio West, voor slechts € 1.950 (normaal € 3.000).


Mogen wij u meer vertellen?


Natuurlijk is er bij Omroep West nog veel meer mogelijk.


Onze media-adviseurs vertellen u graag hoe u uw reclame-euro het meest effectief kan inzetten, voor tarieven die zeer concurrerend zijn met andere media.


Vraag nu vrijblijvend een offerte aan, bel met 070 - 307 88 80 of mail met reclame@omroepwest.nl.


Stuur ons een bericht


Meer weten?
Bel ons: 070 – 307 88 00

West ReclameAdvies
Laan van ’s Gravenmade 2
2495 AJ Den Haag

reclame@omroepwest.nl