De radio bestaat 100 jaar!


Dat moet gevierd worden!


Op 6 november is het precies 100 jaar geleden dat de eerst radio-uitzending plaatsvond. Hanso Idzerda stuurde in Den Haag de eerste uitzending de ether in.


Als omroep gaan wij dit jubileum natuurlijk uitgebreid vieren en natuurlijk vergeten wij u daarbij niet: wij bieden u het speciale Radio Jubileumpakket aan.

Hieronder vindt u de details over de actie. Voor meer informatie kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij vertellen u graag de mogelijkheden.


Beluister onze commercial

Radio Jubileumpakket


Adverteren met de prijzen van toen en de technologie van nu.


Profiteer nu van 100 radiospots of 1.000 reclameseconden op Radio West, voor slechts € 1.950 (normaal € 3.000).


Als extra bonus, voor de snelle beslisser, produceren wij gratis een passende en effectieve radiocommercial voor u!


Deze kans mag u niet missen! Gebruik de kracht van radio voor uw boodschap optimaal. Laat u adviseren door een van onze media-adviseurs.


Neem contact met ons op

Adverteren bij Omroep West


De voordelen van adverteren bij 89.3 Radio West


U denkt misschien: “Wat kan Radio West voor mijn omzet doen?”. Die vraag is makkelijk te beantwoorden: via Radio West bereikt u elke week 145.000 consumenten, waar ook uw potentiële klanten bij zitten. De Radio West luisteraars zijn geïnteresseerd in het nieuws uit de regio: een gewild thema! Juist vóór en ná die nieuwsuitzendingen komt uw boodschap direct tussen hun oren.


“Ja, maar dan moet ik wel zo’n commercial zien te maken”, denk u nu misschien. Ook die zorg halen wij u graag uit handen. Een doelmatige, effectieve en professionele commercial is nu wel heel makkelijk te realiseren.


Benieuwd naar de mogelijkheden en welke stem het beste bij uw commercial past? Op onze voice-over pagina vindt u een selectie van professionele stemmen die beschikbaar zijn.


Neem contact met ons op


Over Hanso Idzerda


Ingenieur en radio-omroeppionier


Hanso volgde de opleiding ingenieur elektrotechniek, waar hij in 1913 van afstudeerde. Tijdens de Eerste Wereldoorlog experimenteerde hij vanuit de pastorie van zijn schoonouders, de familie Nicolaï in Mantgum.


Met zelfgebouwde radiozoekers wist hij de locatie van radiozenders te bepalen, onder andere van Duitse zeppelins die naar Engeland vlogen. Van zijn informatie maakten de Nederlandse strijdkrachten dankbaar gebruik.


Vanaf dat moment had hij de smaak te pakken en vroeg een zendvergunning aan. Vanuit een studio in het bedrijfsgebouw Beukstraat 8 in Den Haag verzorgde hij op 6 november 1919 tussen 8 en 10 uur 's avonds de eerste publieke Nederlandse radio-uitzending.


Tot 11 september 1924 verzorgde Idzerda honderden uitzendingen, die tot over de landsgrenzen werden beluisterd. Met een nieuw bedrijf, NV Idzerda Radio, bleef hij tot 1932 radio maken, echter alleen in de nachtelijke uren vanwege een beperking in zijn zendvergunning.


Teleurgesteld beëindigde hij in 1935 resoluut alle activiteiten op radiogebied. Hij verkocht zijn apparatuur en wat overbleef schonk hij aan het Nederlandse Postmuseum (tegenwoordig het Haagse Museum voor Communicatie). Zijn brood verdiende Idzerda voortaan met het houden van een pension. Zelf raakte hij daarna in de vergetelheid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hield hij zich bezig met verzetswerk, wat hem uiteindelijk in 1944 fataal werd.


Beluister het eerste radiofragment dat in 1919 werd uitgezonden.


Ja, ik profiteer graag van 100 radiospots of 1.000 reclameseconden op Radio West, voor slechts € 1.950 (normaal € 3.000).


Mogen wij u meer vertellen?


Natuurlijk is er bij Omroep West nog veel meer mogelijk.


Onze media-adviseurs vertellen u graag hoe u uw reclame-euro het meest effectief kan inzetten, voor tarieven die zeer concurrerend zijn met andere media.


Vraag nu vrijblijvend een offerte aan, bel met 070 - 307 88 80 of mail met leads@omroepwest.nl.


Stuur ons een bericht


Meer weten?
Bel ons: 070 – 307 88 00

West ReclameAdvies
Laan van ’s Gravenmade 2
2495 AJ Den Haag

leads@omroepwest.nl